Efter du har beskyttet dit hjem kan du roligt tage på kro

wef45

Tagrender er lette at glemme. De er ikke ligefrem en flashy del af dit hjem, og det er sjældent sjovt at skulle til at finde stigen frem og pille alt muligt slam ud af dem. Men de er utrolig vigtige, for de leder regnvand væk fra dit tag, og boligen – eller hvis tagrenden er en del af din forretning eksempelvis din kro. Så gør edt virkelig et dårligt indtryk hvis gæsterne ser stoppede tagrender hvis det regner.

Måske overvejer du, hvorfor vandet ikke bare løber lige ned af taget. Hvorfor overhovedet have en tagrende, hvis du har et traditionelt tag med normal hældning. Men vi har ofte en terrasse lige udenfor huset, og huset er bygget på et fundament. En stor mængde af regnvand, der bare falder lige af taget, kan muligvis ikke trænge ordentlig ned i jorden, eller vil måske trænge ind i muren. En tagrende leder vandet helt ned i jorden, langt væk fra dit murværk.

Tagrenderensning er nødvendigt

Det er nødvendigt, men ikke altid let at rense en tagrende. For nogen er det forholdsvis let at komme op til tagrenden med en stige, men har du et hus, der er adskillige etager højt, er en stige sjælden en mulighed. Eller du har måske nogle fysiske skavanker, som gør processen smertefuld eller direkte umulig for dig.

Lad det ikke slå dig ud. Der er nemlig professionel hjælp derude, som du kan hyre til at løse problemet for dig. Ofte koster tagrenderensning ikke det hvide ud af øjnene, så vær ikke bange for at tage kontakt til et lokalt firma. Det er langt bedre at få nogle professionelle til at ordne arbejdet end at lade tagrenderne være. Sørger du ikke for at holde dem rene, risikerer du en langt større udgift på langt sigt.

Udover at rense tagrenden skal du også huske at holde øje med selve tagrendens tilstand. Hold udkig efter skader og huller, der kræver behandling eller reparation.

Så uanset om du er kroejer eller ej så få renset dine tagrender. Er du kroejer , så gør det for at højne dine gæsters oplevelse – er du boligejer så gør det for at beskytte din ejendom og så du kan tage ud og spise med god samvittighed.