Spirende penge

Påbegynd din aktieinvestering i dag

wef45

Aktieinvestering er en god og let måde at tjene ekstra penge, hvis man har tålmodighed til at se sine penge vokse i ro og mag. Aktiehandel kan være en alternativ gave, læs mere her. Det kan være svær at overskue det store aktiemarked, og få et overblik over hvor der skal investeres. Herunder er listet nogle af de mest relevante punkter, at forholde sig til.

Hvad er en aktie?

Når du køber en aktie, køber du principielt set en del af et givent firma. Vokser firmaets kapital og værdi, vokser din aktie dermed i værdi hvis du beslutter at sælge den. Handel med aktier er en videnskab, og mange med økonomisk orienterede erhverv, har brugt flere år på at forstå denne verden og “markeds-sprog”.

Risici med handel af aktier

I 2008, da finanskrisen tromlede ind over Danmark, oplevede de fleste danskere hvor ustabilt det handelsorienterede aktiemarked er. Mange sager og diverse katastrofale tilfælde, når det gælder firmaers blodige konkurs, skyldes det usikre og svingene aktiemarked. Mange film-historier og bøger, har hentet inspiration i dette uvante univers, hvor gætteri og chance-tagning er specialområder.

Aktiediagram

 

Aktiernes betydning for dig

Det siger sig selv at jo flere aktier, og jo større værdi, de har, des mere involvering har du i et givent firmas op-og ned ture. Som almen aktie-ejer har du ikke den store betydning for firmaets struktur, visioner eller interne beslutninger, truffet af bestyrelsen og chefer. Dermed sagt, at du ikke har lige så meget at miste, som en aktionær med mange penge sat i ét firma. Her vil markedet og firmaets tilstand betyde meget for den større aktionær, og vedkommende vil dermed også have mere at skulle have sagt, da flere aktier, giver flere rettigheder.

Hvor skal pengene investeres? 

Det kan være svært, for os almen dødelige, at gennemskue hvordan aktiemarkedet vil se ud om et halvt år, eller bare den næste uge. En ny trend eller banebrydende virksomhed kan tage fusen på markedet, med et nyt genialt produkt, eller en ny idé ingen havde set komme. I det tilfælde vil dette firma udkonkurrere andre firmaer, og aktionærer i de udbrændte firmaer står til at miste deres kapital i firmaet. 

 Aktier

Bør man satse eller være sikker?

Brænder man for en bestemt sag, eller har man en stor tiltro til et bestemt koncept, ide´eller produkt, kan man se sig nødsaget til at placere sine aktier sammen med en god portion tiltro og håb. Det er nemlig ikke altid, lige sikkert at være aktionær. Vil man se et firma vokse, som man tror vil ekspandere over relativ kort tid, er det en god idé at sætte sine penge dér, inden andre får samme idé. Dette kan f.eks. være en bestemt niche, man ønsker at se brede sig, og er villig til at løbe risikoen for en evt. fiasko.

Lad pengene vokse trygt og sikkert

Aktiehandel behøver ikke at være dramatisk, og have en wolf-of-wallstreet aura hængende over sig. Mange investerer sikkert, for at kunne se sine penge vokse sig store og stærke, langsomt. Er man på udkig efter denne type af aktiehandel, kan det være en idé at se på et firmas ekspansions historik, og på hvor meget firmaet står til i værdi. En sikker aktiehandel kan være med et firma der langsomt er steget i værdi, og ikke falder hurtigere end man kan nå at følge med, og evt. overveje et videresalg. 

Aktier i oplevelser eller værdipapirer? 

En anden, og måske sjovere, aktieinvestering kan være investering i oplevelser eller rejser. Denne form for investering har måske nok, umiddelbart, ikke meget at gøre med selve aktiemarkedet, børsen og spådoms lignende forudsigelser. En investering i den næste skiferie giver ikke en højere rente på kontoen, men kan give store personlige værdier og oplevelser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *