løb

Glæden ved vintertræning og en lækker kostplan

wef45

Efteråret og vinteren står for døren, hvilket betyder, at det bliver mere udfordrende at dyrke motion i det fri. De vedholdende og målbevidste fortsætter deres rutine med løb i parken eller den sædvanlige time i byens udendørs fitness på trods af vådt, koldt og blæsende vejr. Men er du ikke en af dem, så giver det mening at fokusere på alternativer til vintertræningen. Det kigger vi nærmere på i denne artikel, ligesom vi også kigger nærmere på et friskt og alternativt tips til kostplanen.

Vintertræning holder energien høj

Det er ikke rakatvidenskab, men det tåler bestemt en gentagelse. Vintertræning er sundt og godt for både krop og sjæl. Vi bliver ganske enkelt sundere, gladere og bedre mennesker af at dyrke motion hele året. Motivationen har det for mange med at dale over vinteren. Om vinteren er det nemmere at finde en undskyldning for ikke at trække i løbetøjet, men for sundheden og livsglædens skyld er det altså bare vigtigt at holde sig i gang – også over vinteren.

Gode tips til vintertræningen

Et godt tip til at holde sig i gang med træning over vinteren er at alliere sig med en træningspartner, eksempelvis kæreste, ven eller kollega, da I gensidigt forpligter hinanden til at komme ud ad døren. På den måde kan I holde fast i de løbe- og træningsvaner, der praktiseres den resterende del af året. En anden mulighed er at tilmelde sig et hold i indendørs fitness, da dette også skaber en form for forpligtelse. Ønsker man at undgå forpligtelsen, og blot vil undgå det kolde vejr, så kan det anbefales at køre selvtræning i fitness i en midlertidig periode, indtil vejret bliver mere lunt. Læs mere om sjov og fleksibel vintertræning, hvis du ønsker at udvide din horisont.

løber

Den afbalancerede kostplan

Træningen er vigtig, men den bør gå hånd i hånd med en god og sund kost. Opskriften på en god og sund kost varierer fra person til person alt efter den enkeltes formål med træningen og kosten. For de fleste handler det om at finde en god balance med indtaget af proteiner, kulhydrater og fedt. Derudover skal der også være fokus på at få de vitaminer og mineraler kroppen efterspørger.

Rygeovn til nye opskrifter

Søger du alternativer til din kostplan, så kan det være inspirerende at søge nye måder at tilberede sin kød og fisk. Eksempelvis er det muligt at investere i sin egen rygeovn. En rygeovn giver mulighed for at tilberede kød og fisk anderledes, end du har for vane. Nogle gange er det variationen, der er nøglen til succes. Find din rygeovn på https://rygeovntilbud.dk. De er tilgængelige i forskellige størrelser, kvalitet og prisklasser. Velbekomme og god træning.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *