jagtgevaer

Grib dit luftgevær og skab din gode mad fra bunden

wef45

Klassisk dansk mad – ligesom dét du kan få på en kro – defineres ofte som noget robust, mættende og smagfuldt. Tankerne ledes hurtigt over på stegt flæsk med persillesovs eller et stort stykke rådyrsteak.

Det bliver dog ikke mere klassisk end den mad, der kommer direkte fra naturen. Den du selv har skudt dig til. Hvis du drømmer om at fange din egen aftensmad, bør du dog øve dig lidt, inden du griber et rigtigt jagtgevær. Læs her, hvordan du starter blidt ud med et luftgevær.   

mand på jagt i skov

Derfor skal du starte ud med et luftgevær

Forskellen på et luftgevær og et almindeligt våben er, at du i denne sammenhæng bruger luft og ikke krudt. Geværet skyder med hagl, og du knækker våbnet over dér, hvor træ og metal mødes, for at lade geværet. Når du så trykker på aftrækkeren, er det sammenpresset luft, der får haglet til at flyve afsted i høj fart.

Du må ikke bruge et luftgevær til at jage større bytte med, da det ikke er kraftigt nok til at fælde eksempelvis et dådyr. Men det er faktisk helt perfekt; så kan du nemlig i stedet øve dig med at skyde på måls eller efter fugle og rotter. Et luftgevær kræver heller ikke jagttegn, men du skal dog være over 18 år gammel.

stegt kød på grill

Sådan udvælger du dig det perfekt luftgevær

Der er mange faktorer at tage højde for, når du skal anskaffe dig et nyt gevær. Du skal både være bevidst om, hvilken størrelse kaliber, du har brug for. Men du skal også være sikker på at få fingrene i et luftgevær, der har et design, der passer perfekt til dig.

Der er mange steder på nettet, du kan købe denne type våben. Det bedste ville dog være at møde op i en fysisk butik, så du selv kan føle og mærke efter, indtil du finder dét gevær, der passer perfekt til dig.

Hvis ikke det kan lade sig gøre, så bør du finde en professionel hjemmeside, der specialiserer sig i luftgevær, og som dermed kan besvare alle de spørgsmål, du ligger inde med. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *