Følger du med i madudviklingen verden over? Er du en af de såkaldte foodies? I så fald behøves du slet ikke at læse om, hvor meget det nordiske køkken har udviklet sig og fortsætter med det.
For det lige det, det gør. Udvikler sig ved at gå tilbage til rødderne. Glem de franske, spanske og italienske råvare og retter, selvfølgelig er de lækre og inspirerende.
Men hvis det ny nordiske køkken har lært os noget, er det, at mad har en hjemstavn. Råvarerne udenfor døren er bedre at bruge, end dem vi alle sammen henter i Frankrig.
Du kender opskrifterne
Det allerbedste ved at spise nordisk – dansk – er, at du kender opskrifterne. Langt de fleste danskere er opvokset med frikadeller, medister eller lignende.
Vi kender opskrifterne fra bedstemor. Og så hjælper det også lidt, at mange af retterne er relativt simple at lave. Det gør hele processen en del lettere, hvis du gerne vil spise nordiske retter, men ikke er den bedste i et køkken.
Når man laver mad, gælder det om at dufte og smage på maden, så du ved, hvad der mangler. Det kræver mange års træning, men den træning har du jo allerede. Du ved jo, hvordan det skal smage.
Bliv udfordret
Selvom du så er tryg ved retterne og kan lave alle de danske klassikere – nogle bedre end andre, kan du måske ønske dig lidt af en udfordring. For al mad – ikke bare nordisk – er i bevægelse.
Der kommer altså hele tiden nye retter til. Og du er måske ikke så bekendt i det norske eller svenske køkken, for slet ikke at tale om det islandske.
Det kan du jo så blive bedre til. Der er intet som en god udfordring i køkkenet. Nordiske madopskrifter er det nye sort, så undersøg det og lav noget lækkert mad.
Følg den nordiske madudvikling
Måske har du allerede været ude på for mange udfordringer nu. Først skal du lave dansk mad -som du kender. Så skal du lave nordiske retter – også de nye og måske mere avancerede.
Men nu hvor du er så godt med, så følg da med på det helt nye. Det udvikler sig jo hele tiden. Udviklingen kommer specielt fra de kendte gourmet restauranter rundt omkring i landet. Der er jo begyndt at komme en del af dem. Dem kan du følge og se udviklingen fra bedstemors køkken, til den helt store gourmet scene.