Hvad serverer man til gravøl?

wef45

Står du og skal arrangere en bisættelse/begravelse? Så bør du læse med her, hvor vi kommer med vores bedste bud på, hvad du kan servere til gravøl.

Gravøl kan også kaldes for mindesammenkomst, begravelseskaffe eller noget helt tredje. Fælles for dem alle er dog, at man samles og mindes afdøde, mens man får noget drikkelse og noget at spise. Gravøl og mindesammenkomst holdes typisk lige efter begravelsen, hvor familie, venner og bekendte kan samles. 

Gør det personligt 

Du har muligheden for at sammensætte menuen lige præcis, som du ønsker det. Mange vælger dog at gøre det efter afdødes ønsker. Det kan fx være afdøde altid har været stor fan af Tuborg Classic og smørrebrød. Her vil det være oplagt at servere dette til mindesammenkomsten. Der er ingen regler eller retningslinjer, du kan gøre det lige, som du ønsker.

Eksempler på menuer kunne være følgende: 

  • Kaffe/Te med boller og pålæg. 
  • Smørrebrød med øl. 
  • Tapas med rødvin 
  • Pindemadder og bobler

 

Det kommer naturligvis også an på hvad budgettet er til. Typisk kan man heller ikke altid regne med, hvor mange som dukker op til gravøl, og det kan derfor være vanskeligt at regne sig frem. På forhånd kan du med fordel bede folk om at melde deres ankomst inden selve dagen. 

 

Tidspunktet på dagen 

Det som er afgørende for, hvad som man skal servere til mindesammenkomsten er tidspunktet på dagen. En begravelse finder typisk sted mellem kl.10 og kl.15.

Hvis mindesammenkomsten ligger om eftermiddagen, så vil det være meget almindeligt at servere kaffe, kage og brød. Nogle vælger dog også at gøre det til en hel middag, men dette er mere sjældent set, da mindesammenkomster typisk ikke varer mere end blot et par timer.

Hvis det ligger tidligere på dagen, så kan man i stedet køre en let frokostbuffet eller blot en sandwich med tilhørende drikkelse. 

Vælg lokationen 

Lokationen kan også være medbestemmede til, hvad som skal spises på dagen. Det kan være, at I har lejet et forsamlingshus, som lægger op til et kaffebord. Det kan også være, at I har valgt at holde det udendørs, hvor det i stedet lægger mere op til en grillpølse og en kold øl. Mulighederne er således mange. Afstem gerne med afdøde eller de andre pårørende hvorledes I skal gribe hele arrangementet an, det bliver nemmere, når man er flere om planlægningen.