Julegaver

Hvad skal du give dine nærmeste i julegave?

wef45

Julegaver er en hyggelig men også enormt besværlig tradition. For mange findes der ikke noget bedre end at sidde med lyden at gavepapir i ørerne, et stykke konfekt i munden og så ellers se sine nærmeste glædes over noget, man har gjort for dem eller købt til dem. Netop deri ligger værdien af julegaver nemlig for mange: Det er en måde at vise sin kærlighed. Hvis man skal vise nogen, at man elsker dem med sin gave, kræver det dog også, at man giver den både tid og forståelse. Hvis man forhaster julegaveindkøbet, så kan det mærkes. Det samme er tilfældet, hvis man bare har købt det første og det nærmeste. Det er trodsalt derfor, vi har lavet ønskelister.

Playstation til den legesyge

Kig efter interesser

Særligt småbørn er da også gode til at lave alenlange ønskelister samt at blive glædeligt overrasket over enhver gave. Netop derfor er små børn også så herlige at købe julegaver til. Det viser sig dog hurtigt, at det bliver sværere, jo ældre de bliver. Lige pludselig kan de selv købe de ting, de har brug for, og hvad skal man så give dem? Der findes desværre ikke at altoverskyggende svar, der kan bruges i alle sammenhænge.

En gaveide kunne dog være den ting, som de synes er for dyr eller ligegyldig til selv at ville købe, men som de egentlig godt kunne tænke sig. Har du for eksempel en lidt barnlig onkel, som ønsker sig en Playstation 5 over noget andet, er det selvfølgelig den oplagte gaveide. Den ville han sandsynligvis ikke have købt selv, grundet enten prisen eller sin alder. Hvad angår pris, har du dog heldigvis mulighed for at arbejde sammen med andre om en gave, hvis der er noget oplagt men dyrt. 

 Giv en tur på kro

Giv en god oplevelse

Der findes flere andre gaver af den type, det handler bare om at kigge. For mange mennesker handler det om ting, som udelukkende har til formål at forkæle dem selv. Det er vi nemlig rigtig dårlige til i Danmark. Så er det heldigvis godt, at vi kan hjælpe hinanden til det i form af julegaver. Det kan for eksempel være, at du giver en af dine nærmeste, som altid har andres ve og vel for øje, en tur i den lokale spa. Ellers er rejser også en oplagt mulighed i denne kategori. Det behøver ikke engang være en dyr udenlandstur. I de fleste sammenhænge vil en hyggelig tur på en dansk kro faktisk være at foretrække. Det gør sig i hvert fald særligt gældende, hvis du har nogle kære i den lidt ældre generation.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *