rygende cigaret

Må du ryge på en kro?

wef45

Som hovedprincip må du ikke ryge på en kro. En kro er nemlig en form for restaurant og i Danmark er der blevet indført forskellige love, der siger, at man ikke må ryge på offentlige steder – medmindre dette er i deciderede rygeområder. Der kan dog være nogle undtagelser.

Læs med her for at blive klogere på hvorvidt du godt må ryge, når du tager på kro sammen med familien eller vennerne.

dame der ryger

Rygning foregår helst udenfor 

Generelt ser de fleste nok gerne, at du går udenfor og ryger, hvis du har behov for det. Det er generelt god kutyme og venligt over for de andre gæster på kroen. Og hvis det drejer sig om gammeldags rygevarianter, såsom almindelige cigaretter eller pibe, så er det desuden et lovkrav.

Enkelte kroer kan dog godt have bestemte områder indenfor på kroen, hvor det er muligt for dig at ryge. Det kan være en god ide lige at spørge til disse, når du ankommer. Måske er det endda muligt for dig og dit selskab at sidde inde i et spiseområde, hvor der gerne må ryges, hvis du og de andre i dit følge er indstillet på at sidde der.

kro

Mangel på faste regler omkring nye ryge muligheder 

Det er blevet meget populært at ryge med en nymodens el cigaret, som for eksempel af aspire mærket, og loven er ikke helt så fast lagt omkring netop disse former for cigaretter. Det er derfor ofte op til den enkelte kro at vurdere, hvorvidt man også skal gå udenfor, når man benytter disse former forrige muligheder.

Det er altid en god ide at spørge tjenerne an på kroen, når man først ankommer. På den måde er man helt klar over, hvordan det er, man skal befærde sig, og man undgår dermed, at der bliver nogle videre problemer under selve opholdet. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *