have med sø

Book et kroophold og få muligheden for at opleve Danmarks skønne haver

wef45

Når man trænger til en pause fra hverdagens stress og jag, så er et kroophold på en af de mange skønne kroer rundt omkring i landet den ideale måde, hvorpå man kan forkæle sig selv med god mad og hyggelige omgivelser.

Men ovenpå den gode mad kan man godt trænge til noget friskt luft og en på opleveren. Her vil det være oplagt at besøge en af de mange, smukke haver rundt omkring i Danmark. Læs med herunder og få en mini-guide til nogle af de haver, som man har mulighed for at opleve.

Jesperhus Blomsterpark på Mors

Lige udenfor Nykøbing på Mors ligger Jesperhus Blomsterpark. Denne park er en blanding af fantastiske og eventyrlige blomsterdekorationer og smukt udformede haverum, men parken er meget mere end dette. Det er også et forlystelsesland for børn såvel som voksne.

Det er et oplagt sted af besøge, hvis man har børn eller børnebørnene med. Der findes et væld af oplevelser såsom et safarirum fyldt med dyr, forlystelser, biograf og de mindste har endda muligheden for at møde Jungledyret Hugo og alle hans venner.

blomster

Frederiksborg Slotshave i Hillerød

Frederiksborg er det største renæssanceslot i hele Norden. Slottet blev bygget af Christian d. 4 i begyndelsen af 1600-tallet. Slottet byder dermed på over 400 års spændende historie såvel som en række fantastiske haver.

En af disse haver er bl.a. den smukke barokhave, som blev gennemrenoveret i 1990erne, og den romantiske have fyldt med små søer og buske, som er inspireret af de engelske havetraditioner.

Hvis du efter dit besøg i Frederiksborg Slotshave er blevet inspireret til at renovere din egen have, så kan du læse mere om havearbejde her.  

Botanisk have i Aarhus

Den botaniske have er en af de største parker i Aarhus, som du ganske gratis kan besøge. I årene mellem 2011 og 2014 blev havens drivhuse renoveret for intet mindre end 65 millioner kr. Her kan du altså nyde en hyggelige slentretur med familien eller venner, hvor i kan besøge hele fire forskellige klimazoner, imens i nyder den skønne natur.

Udenfor i haven er det tilladt at medbringe en transportabel grill, så efter turen i væksthusene er det muligt at nyde en medbragt frokost i det grønne.

Humlemagasinet i Harndrup

Det er måske ikke alle, som kender til det, men Humlemagasinet er en stor turistattraktion på Fyn med omkring 14.000 besøgende gæster i løbet af åbningsperioden. Her kan man både opleve galleriudstillinger, julemarkeder og besøge den skønne have.

Her kan man besøge hele 26 forskellige havetemaer, som inkluderer bl.a. ’Prinsesse Maries Have’, ’Æblehaven’, ’Solurshave’ og ’Sø og ruin’. Bagefter har man rig mulighed for at shoppe lidt i stedets egen butik, eller man kan nyde en dejlig kop kaffe og kage i den hyggelige cafe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *