Plads-til-madlavning

Få plads til at udleve dine maddrømme

wef45

I vores travle samfund er madlavning for mange gået hen og er blevet en tjans og pligt, nærmere end en hygge oplevelse med familie og venner. Hurtigmad og take-out har vundet plads i vores hverdag, og madlavningskunsten er gået ned ad bakke. 

Men sådan behøver det ikke at være. Madlavning kan være en virkelig hyggelig og tilfredsstillende aktivitet. Især når maden serveres for gode venner og familie i gode omgivelser. Samtidig kan det være en belastning at lave de helt store middage, hvis enten køkken eller spisestue ikke helt giver pladsen og muligheden for udfoldelse. 

Hvis du drømmer om at gå tilbage til mere slow-cooking madlavningsoplevelser eller drømmer om middagsselskaber og øvelse i de kolonariske evner, så bør du måske kigge på dit køkkens og spisestues indretning. 

Det lyder måske dyrt og uoverskueligt, tænker du. Men sådan behøver det ikke at være, det kan nemlig sagtens gøres på en nem og overskuelig måde, og det behøver ikke at koste ret meget at bygge dig til ekstra plads.

madlavning

God plads til madlavning: Udbygning og indretning af køkken

God mad tager tid at lave. Og god mad tager ofte også temmelig meget plads at lave. Flere forskellige gryder, pander og en ovn. For slet ikke at tale om plads til hakkebrædder, forberedelsesstationer og plads i køleskab og fryser. 

Derfor giver det også sig selv, at det er nødvendigt at have et køkken, hvor der er plads til madlavning, hvis det skal være en fornøjelse at lave mad. Du kan holde nok så meget af dine venner og din familie, uden at det nødvendigvis er underholdende at stå skulder mod skulder og konstant skulle puffe til hinanden, for at få adgang til den begrænsede plads ved komfur eller borde. 

Så hvis du drømmer om at få bedre plads til at udleve dine drømme om at forbedre dine kulinariske evner indenfor god gammeldags kro mad eller andre specialiteter, så er det en rigtig god idé at kigge på indretningen af dit køkken. 

Hvis du bor i lejlighed eller mindre huse og derfor ikke har plads til den helt store udbygning af køkkenet, så prøv at overveje alternativer. Kan køkkenet indrettes anderledes? Kan der findes på smarte løsninger, der rydder bordplader, indbygger ovne eller på anden vis giver dig bedre plads? Der findes mange kreative løsninger på at få bedre plads i køkkenet, det handler bare om at tænke ud af boksen. Og det behøver ikke at være særligt dyrt eller besværligt.   

spisestue

God plads til selskab og hygge: indretning af spisestue  

God, hjemmelavet og tidskrævende mad fortjener et godt publikum. Det er så meget sjovere at lave mad til flere mennesker, og besværet virker også langt mindre, hvis der er flere, der får glæde af kokkereringerne. 

Men det kræver også god plads at kunne imponere dit sultne publikum med dine kulinariske evner. Der er ingen sjov ved at underholde dine gæster, hvis de skal indtage din lækre madlavning på gulvet eller stående i lejlighedens diverse hjørner. Rigtig madhygge opstår, når vi kan spise sammen. Derfor er det også en rigtig god idé at overveje, hvordan du kan forbedre spisemulighederne i dit hjem. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *