hyggeligt bord

Sådan kan du opgradere rummet med et bord af høj kvalitet

wef45

Det kan være at du er ejer af en kro eller anden spisestedsvirksomhed som trænger til en opfriskning. Eller også er du en ny ejer og du leder efter møbler. Det kan også være at du bare mangler et nyt bord af god kvalitet. Uanset dine omstændigheder, ville det være en god ide at anskaffe dig et plankebord. I de seneste år, er plankeborder blevet yderst populære hos mange danskere med god grund. Plankeborde er simple i design men samtidig robuste og kan holde til lidt af hvert. Dertil er det ikke så underligt af mange bruger disse borde som arbejdsbord, spisebord eller andet. Fordi plankeborder har sådan et simpelt design, kan de passe ind i alle rum med forskellige stile. 

spisebord

Hvad er et plankebord?

Et plankebord er et bord med et unikt træk. Det er simpelt i design men man kan som køber dertil få et bord som passer ind i alle rum. Dette er fordi at plankeborde er specialfremstillet med specifikke mål som passer helt præcist til dine ønsker. Dog samtidig tilbyder diverse producenter også standardmål så det gøres nemmere for dig at skaffe det bord som passer bedst til dine behov. I ethvert hjem, kan et plankebord løfte din indretning op da det enkelte design giver rig mulighed for at passe ind med den stil som du går efter. Hos mange forhandlere får man mulighed for at vælge ben og farve, således at hvert bord er helt unikt og kan give rummet det ekstra pift. Derudover er der diverse forhandlere som arbejder bæredygtigt, så der kun bruges naturlige materialer i deres konstruktion. 

Sådan fremstilles et plankebord

Når der skal laves et plankebord, så er det normalt at plankerne til bordet skæres ud direkte ud i massivt træ og det gør så at plankerne ikke er finér. Det vil sige, at plankerne har et mere naturligt og rustikt udseende, men samtidig er også tykkere. Således kan det ske at bordet med tiden kan få uønsket patina; med andre ord, aldringsmærker. Dette kan heldigvis nemt og hurtigt fikses med behandling og slibning, således at burdet fremstår nyt og friskt igen. Det mest hyppigste brugt træ til plankeborde er fyrretræ som kan beskrives som et levende naturmateriale. Såfremt vil farven af bordet og tegn af år variere. Derudover kan træet også udvide eller trække sig sammen afhængig af luftfugtigheden i rummet hvori det står. Hvilket materialer der bruges i konstruktionen af plankerne, kan også have en betydning på prisen. Af den grund er det altid en god ide at forhører sig hos forhandleren for at få gode råd og ideer om pris og materiale. En anden faktorer der har indflydelse på prisen, er målene på bordet. Derfor vil det altid være en god ide at gøre op med dig selv omkring formålet med bordet; om det skal være et langt bord med mange plader eller et mindre, mere intimt bord. 

arbejdsbord

Hvordan kan et plankebord påvirke dit rum?

Plankebord-trenden er ikke blevet populær for sjov. Det er med god grund af trenden har taget fat om den danske befolkning. Dette kan ses i restauranter, caféer, kror men også i det private. Det kan give rummet et stilfuldt og elegant design. Hvis man skulle indrette kontoret med et plankebord, kan man forvente at det skaber ro og varme med det naturlige udtryk og casual stil. Dette kan være behjælpeligt efter en lang arbejdsdag med skærme, teknologi og stress. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *