kro

Sådan indretter du en hyggelig kro

wef45

Du har besluttet, at du vil dedikere dit liv til at drive en hyggelig kro med alt, hvad det indebærer af lækker kvalitetsmad, smukke omgivelser og god service. Du ved, at du vil gøre alt for at give dine gæster en oplevelse, de sent vil glemme, så de har lyst til at komme igen gang efter gang – men hvor skal du overhovedet starte?

For selv de mest passionerede iværksættere kan opstartsfasen virke uoverskuelig. Men lad det ikke tage modet fra dig – læs i stedet vores guide nedenfor til de ting, der er vigtige at få styr på som det første.

Visualiser helhedsoplevelsen

Først og fremmest skal du blive enig med dig selv om, hvad du overhovedet vil med din kro. Hvad er det for en helhedsoplevelse, du vil give dine gæster? Man kan nemt blive grebet af stemningen og få lyst til at indrette højloftede, lyse lokaler i skulpturelt, moderne luksusdesign, og kroens små, hyggelige kroge i gammeldags, landlig stil. Men hvis du ikke skal forvirre potentielle gæster, er det vigtigt, at du sætter dig ned og lægger dig fast på én gennemgående stil, du vil indrette din kro i.

hotel

Har planen hele tiden været at etablere et minimalistisk, afstressende wellness-helle, hvor dine gæster kan fokusere på sig selv, tænke dybt og mærke efter uden distraktioner? Så er du nok nødt til at give slip på drømmen om en finurligt udsmykket restaurant med høj musik natten lang. Eller er drømmen en gammeldags kro med stråtækt tag, landlig idyl og god, dansk mad? Så går det altså bare ikke at dekorere med buddhafigurer og servere sushi – lige meget hvor godt, det smager.

Gå all in på stilen

Når du så har besluttet dig for en stil, er det bare om at gå hele vejen med den. Der er nemlig intet, der efterlader et indtryk som en kro, der er stilrent indrettet og holder lige præcis, hvad den lovede med sin branding – lige fra farven på tapetet til tjenernes serviceniveau og tone.

F.eks. er landidyllen ikke hjemme bare fordi, du har fundet en stor, afsides ejendom med bindingsværk og stråtag, købt nogle heste og hyret en kok, der kan lave flæskesteg. Det kan næsten ikke siges nok: Der skal kæles for detaljerne. Det skal ikke være til at finde et eneste plastikmøbel, og lige meget hvor flot stranden, der kan ses fra værelserne, er, må du ikke tro, at det vil distrahere fra en gul, død græsplæne – dette problem kan du finde inspiration til at løse med flotte bunddækkeplanter på bunddaekke.dk. Og vigtigst af alt skal samtlige medarbejdere – inklusiv dig selv – have et smil på læben og arbejde engageret for at give gæsterne et hyggeligt ophold.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *