kro og hus

Sådan opfører du dig på en kro

wef45

Det er ikke helt almindeligt at tage på kro længere men det hænder da af og til, at man bliver inviteret ud til et event på en god gammeldags dansk kro. Og hvordan er det så lige at man skal opføre sig? Hvad er reglerne for en god opførsel på en kro?

Læs med her og bliv klogere på hvordan du skal opføre dig på en kro – og sikr dig samtidig mod at lave nogle dumme optrin. 

mad

Pænt tøj – men ikke alt for pænt

At tage på kro er blevet lidt af et event. Det er en ting man ikke gør så ofte længere og det er derfor blevet til en helt særlig anledning. Og det betyder altså også, at man skal klæde sig lidt pænt på i tøjet. 

Tag for eksempel en pæn skjorte på eller måske en pæn sommerkjole, hvis vejret er til det udenfor. Se lidt præsentabel ud i tøjet. På den måde vil du passe bedre ind og ikke føle dig helt malplaceret. 

Men overdriv nu heller ikke. Det er ikke et fint bryllup eller lignende du skal til – medmindre det bryllup da afholdes på kroen. Lad derfor gerne det helt fine jakkesæt ligge derhjemme og de fine perlekæder. Det handler om at mænge sig ind og ligne de andre – ikke at skille sig ud. 

Lad mobilen lægge i tasken

Det er på en kro som det er som med så mange andre restauranter; det er uhøfligt at sidde med mobilen fremme. Det er måske ikke så uhøfligt for de andre gæster (medmindre du da snakker højt j telefonen), men det er meget uhøfligt for dem, som du er sammen med og skal spise mad med. 

Så du må lige vente med at skulle se det nye afsnit af din yndlings tv-serie, se hvad stillingen blev i fodboldkampen du følger med eller en ny porno video. Det kan du gøre når du kommer hjem. 

Hvis der er et vigtigt opkald, som du skal tage, så er det helt i orden. Undskyld dig overfor dine gæster og gå ud af spiseområdet. Stil dig helst udenfor hvis det er godt vejr. Så får du også lidt frisk luft. Ellers er gangen eller garderoben også helt fint. Så længe du ikke bliver til et forstyrrende element overfor de andre gæster, som vil langt de fleste mennesker ikke have noget imod, at du lige smutter ud i et par minutter for at foretage et opkald.

mand I pænt tøj

Husk på de andre krobesøgende

Når du befinder dig på kroen, er det samtidig vigtigt at du husker på, at du og dine medgæster ikke er de eneste besøgende på kroen. Det er derfor vigtigt at vise respekt over de andre og for eksempel sørge for, at man ikke larmer overdøvende meget. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *