Sengen – din vigtigste allierede til øget komfort

wef45

En god seng er alfa og omega for din komfort. Og det er ikke kun sengen, men også puden, madrassen og lagenet. I dette indlæg vil jeg give dig nogle tips til, hvordan du finder den bedste seng til netop dig, så du kan få den bedst mulige nattesøvn. Derudover vil jeg give dig nogle idéer til, hvordan du kan forbedre komforten i dit hjem på andre områder.

Vælg den rette størrelse

Først og fremmest skal du vælge, hvilken størrelse seng du ønsker dig. Der findes en masse størrelser, såsom 90×200, 140×200 og 180×200 cm (du kan bl.a. læse meget mere om senge og 140×200 senge på https://sengeguruen.dk/senge-140×200/).

Man kan også skelne mellem enkeltsenge, trekvartsenge og dobbeltsenge. Du vil desuden eksempelvis kunne støde på king size senge, som er de helt store dobbeltsenge. Det vigtigste er i sidste ende, at størrelsen passer til det rum, du har til rådighed. Når du skal vælge en seng, skal du jo have plads til at kunne komme rundt om sengen efter behov. Derudover skal du også have plads til eventuelle sengeborde og andet indretning, som du har lyst til at have stående i dit soveværelse.

Lav dit soveværelse om til et opholdsrum

Der er en tendens i dagens Danmark, hvor man laver sit soveværelse om til et opholdsrum. Det betyder, at man faktisk bruger meget mere tid i soveværelset, end man ville gøre tidligere.

Det er i denne henseende vigtigt, at man har en god pude, som man kan tage med over til sofaen eller til en lænestol. Derfor bør man vælge en pude, som kan passe til begge dele. Overvej i denne forbindelse hvilket materiale, der skal være i puden – eksempelvis dun.

Du skal derudover sørge for at have nogle hårde/faste overflader, som du kan bruge til at oplade din smartphone og computer. For der kan være brandfare ved at have det til at oplade på en blød pude eller dyne.

Hav noget sengetøj der behager din krop

Det er vigtigt, at man har noget sengetøj, som man kan ligge og slappe af i. Det kan være en god idé at have et par sæt sengetøj, som man kan skifte imellem. Du kan eksempelvis have et sæt i bomuld, som du har på om sommeren, og så kan du have et sæt i uld, som kan give ekstra varme om vinteren.

Vælg en god madras

En god madras er alfa og omega for en god søvn. Du bør derfor ikke gå på kompromis med din madras. Læg særligt mærke til, hvad der er inde i madrassen. I denne forbindelse kan særligt skelnes mellem to typer af indmad: Fjedre og skum.

Det mest normale er nok fjedre, og det er da også denne type indmad, vi eksempelvis ser i spring- og boxmadrasser. Der findes dog også skummadrasser, der – som navnet antyder – indeholder skum i stedet for fjedre. Skummadrasser er ofte billigere og kan således i særdeleshed være en overvejelse værd for dig, som søger et prisvenligt alternativ til springmadrassen.

Hvad er egentlig en god madras?

En god madras skal passe til dig. Når du skal købe en madras, er det vigtigt, at du køber en madras, som giver den rette støtte til den måde, du sover på. Sørg bl.a. også for at vælge en madras som passer til din vægt. Jo mere du vejer, jo mere synker du ned i din madras – Og netop dette faktum bør du tage højde for med madrassen.